Riviera Franceze në pritje të Festivalit të filmit të Kanës

Atmosferë verore në plazhin dhe bregdetin e Rivierës Franceze në prag të hapjes së Festivalit të 75-të të Filmit në Kanë.

Më shumë se 35 000 filmdashës dhe profesionistë pritet të marrin pjesë në festivalin e këtij viti, i cili duhet të shohë rikthimin e amerikanëve pas anulimit të edicionit 2020 dhe një edicioni të 2021 të shtyrë për në korrik për shkak të Covid.

Festivali i i këtij viti është planifikuar të zhvillohet nga 17 deri më 28 maj 2022.

Festivali do t’i atribiuohet aktorit Tom Cruise, filmi i të cilit ‘Top Gun: Maverick’ do të shfaqet premierë në edicioni e 75-të.

Posteri zyrtar për festivalin ju kushtua ‘The Truman Show’.