Ritualet që mund të provoni sonte me fenomenin e Superhënës

Periudha e Hënës së Plot është tepër e rëndësishme nga ana kozmike, zakonisht ndodh vetëm një herë në muaj, por ndonjëherë si në këtë muaj ndodh dy herë dhe më rrallë, tri herë.

Ato mund të shfaqen disa herë në vit duke shkaktuar fenomenin superhënë! Kjo ndodh kur Hëna është më afër Tokës në orbitën e saj dhe për këtë arsye duket më e ndritshme dhe më e madhe, dhe në aspektin astrologjik rrit ndikimin e fuqishëm të Hënës.

Hëna e Plotë ndodh gjithmonë në shenjën e kundërt me cilëndo stinë të zodiakut ku jemi aktualisht. Për shembull, Hëna e Plotë e ardhshme në mbrëmjen e sotme do të ndodhë nën shenjën e Virgjëreshës, kështu që Hëna do të jetë tek Peshqit. Kjo Hënë e veçantë është Hëna e gjithë vitit për ndryshime psikike, intuitive dhe emocionale, kështu që përgatituni!

Hëna e Plotë ka të bëjë me ndalimin. Është një kohë reflektimi kundër veprimit. Është një dritare tre-ditore (një ditë më parë, gjatë dhe pas) për të rishikuar historinë deri më tani (ndoshta që nga Hëna e Plotë e fundit), për të përfunduar gjërat, për të nxjerrë atë që nuk do të çoni përpara dhe për të hulumtuar ose meditoni gjërat që dëshironi të trajtoni në të ardhmen.

Disa njerëzve u pëlqen të shënojnë fenomenin duke u angazhuar në rituale ose ceremoni të orientuara nga Hëna e Plotë ose thjesht praktika të vogla që i shtohen ditës së tyre me qëllimin për të shfrytëzuar magjinë hënore. Një ditë para, gjatë dhe pas Hënës së Plotë janë të gjitha të përshtatshme për ritual.

Nëse dëshironi t’i praktikoni disa prej tyre, këtu janë disa nga sugjerimet.

Meditim

Dilni jashtë, ose në një dritare ku drita e hënës bie mbi ju ose mund ta shihni Hënën qartë. Vendosni një muzikë të bukur e të lehtë, me një meditim të udhëhequr ose dëgjoni tinguj të natyrës. Ndizni një qiri (e bardhë për pastrim, vjollcë për lidhje psikike, blu për të vërtetën dhe shërim, jeshile për kreativitet, e kuqe për dashuri).

Uluni dhe shikoni Hënën dhe kërkoni udhëzime, të vërtetën, ndriçimin rreth një zone të jetës në mendjen tuaj. Uluni dhe lërini sytë tuaj të mbyllen. Imagjinoni mendimet tuaja si rreze vezulluese të dritës së hënës, që bien mbi ju dhe veniten ndërsa prekin lëkurën tuaj.

Qëndroni për aq kohë sa dëshironi, duke marrë frymë thellë dhe duke i lënë të qarta idetë, njohuritë, emocionet dhe kujtimet. Mbani një ditar afër dhe shënoni përshtypjet tuaja dhe çfarë idesh të reja keni fituar.

Rikalibroni energjinë e shtëpisë tuaj

Hëna e plotë është një kohë çlirimi dhe pastrimi. Një dritare e shkëlqyer e mundësive për të pastruar shpirtërisht shtëpinë ose hapësirën tuaj të punës nga atmosferat e ndenjura, negative ose të pakëndshme.

Hap të gjitha dritaret. Qirinj të bardhë të ndezur. Ecni nëpër hapësirën tuaj duke përdorur formën tuaj të zgjedhur të pastrimit shpirtëror kjo mund të jetë përhapja me tym apo shkopinj me aromë livando ose rozmarinë, mund të jetë pastrim i tingullit duke përdorur një zile, tingëllimë ose edhe duke duartrokitur, mund të jetë thjesht duke kënduar dhe duke mbledhur të gjithë energjinë negative për t’u shpërndarë. Përqendrohuni në qoshe, fokusohuni në pikat ku jeni ndjerë të dobët ose keni pasur konflikt.

Kristalet

Hëna e Plotë është koha e përsosur për të ngarkuar kristalet tuaja që punojnë shumë (qofshin gurë, bizhuteri apo copa më të mëdha madhësia nuk ka rëndësi në njohuritë e kristaleve).

Bizhuteritë që vendosni kanë nevojë për pastrim të shpeshtë pasi marrin dridhjet dhe energjitë e të gjithëve dhe gjithçkaje rreth jush.

Rreshtoni kristalet tuaja përgjatë pragut të dritares dhe lërini brenda natës në pamje të Hënës së Plotë.

Pranë ujit

Hëna është e lidhur me oqeanet dhe kontrollon forcat tona baticore. Të qenit pranë ujit (madje edhe vetëm në banjë duke bërë dush) mund të jetë shëruese dhe katartike kur ndodh një Hënë të Plotë.

Ndoshta duhet të bëni një shëtitje në mbrëmje pranë liqenit ose lumit, një piknik me miqtë, një udhëtim në plazhin më të afërt, ndoshta me një qëndrim gjatë natës, në mënyrë që të relaksoheni dhe të dëgjoni zhurmën e valëve. Kjo është mënyra më shëruese për të përdorur këtë energji kozmike.