Rikthehet ‘Dita e Klounit Peruan’ pas masave anti-Covid

Pasi u pezulluan për dy vjet për shkak të COVID-19, qindra kllounë të veshur me kostume shumëngjyrëshe, paruke dhe bojë fytyre marshuan nëpër rrugët e Limës qendrore të mërkurën për të festuar Ditën e Kllounit Peruan.

Shoqata Kulturore e Kllounëve dhe Interpretuesve të Cirkut të Perusë marshon më 25 maj çdo vit për nder të Jose Alvarez Velez, i njohur më mirë si “Tony Perejil”, një klloun popullor peruan që vdiq në vitin 1987.

Kllounët peruan filluan të festonin Ditën e Kllounit Peruan në 2006.