Rikthehen “Djemtë e detit”, Valentin Markvukaj tregon për jetën e tyre pas shkëputjes

Ishte viti 1997 ku Valentin Markvukaj kompozitori i grupit të rrokut shqiptar “Djemtë e detit” në kulmin e tyre të karrierës do të largohej për studime në Austri. Prej disa vitesh ka një studio të tijën në Australi ku punon me artistë të ndryshëm, kompozon aroxhon dhe kjo ishte ëndrra e tij e jetës të kishte një studio të këtij niveli.

Valentini është pjesë e grupit të rrokut “Djemtë e detit”, një grup të rinjsh të lindur nga Lezha dhe rritur nga deti. Janë bërë plot tre dekada kur ky grup do të niste rrugëtimin për të pasur sukses dhe kenget do të dëgjohehsin njëjtë duke pasqyruar realitetin përgjatë viteve.

Në një intervistë për Tibo News,Valentin Markvukaj tregoi mbi të planet e të ardhmes.