“Reflect”, filmi që lufton standardin e trupit perfekt

“Reflect” është një film i shkurtër në Disney+ për një balerinë të re të quajtur Bianca, e cila lufton me imazhin e trupit të saj. Megjithëse filmi u publikua për herë të parë në platformë në shtator si pjesë e serisë së filmave eksperimentalë me qark të shkurtër të studios, shumë përdorues të mediave sociale tani po festojnë “Reflect” si një fitore për përfaqësim mes vajzave të reja.

Pozitiviteti i trupit është diçka në të cilën regjisorja Hillary Bradfield beson fort.

“Është pjesë e zanatit të shikosh qëndrimin tënd dhe të kontrollosh gjërat në pasqyrë, kështu që thjesht dukej si një mënyrë shumë e mirë për ta vendosur atë në atë mjedis ku ajo duhet të shikojë veten dhe atë çfarë dëshiron.”, tha Bradfield.

Me pak fjalë, Bianca është në gjendje të kapërcejë ndjenjat e saj negative dhe të kërcejë lirshëm. Por pozitiviteti i trupit dhe vetëpranimi mund të jetë më i lehtë të thuhet sesa të bëhet.

“Kur njerëzit të shikojnë filmin e shkurtër, shpresoj që të mund të mund të ndihen më pozitë për veten dhe mënyrën se si duken, dhe të ndihen mirë për pjesët e vështira të udhëtimit të tyre. Ndonjëherë shkon në vendin e errët për të arritur në vendin me dritë. Dhe kjo thjesht e bën vendin e shndritshëm shumë më të bukur,” tha Bradfield.

Disney ka bërë hapa të shumtë në vitet e fundit për të përmirësuar diversitetin e personazheve të saj në filmat e saj të animuar. Në fillim të këtij viti, shfaqja “Baymax”, një spin-off nga “Big Hero 6” shfaqi një personazh transgjinor. Në vitin 2020, Pixar i Disney publikoi filmin e tij të parë të animuar me një personazh me ngjyrë, me “Soul”.