Realizohet operacioni i rrallë në Pediatrinë e Tiranës

Një ndërhyrje e rrallë kirurgjikale është realizuar me sukses në Pediatrinë e Tiranës. Operacioni ka zgjatur plot 13 orë, në mënyrë që Danieli të shmangë dializën.

Nefrologët dhe kirurgët pediatrikë realizuan  zmadhimin e vezikës dhe devijimin urinar permanent, në mënyrë që Danieli të bëjë një jetë të shëndetshme, deri në momentin e transplantit renal të mundshëm në të ardhmen.

Ministrja Manastirliu ka publikuar pamje në rrjetet sociale, teksa përmend mjekët dhe kirurgët që arritën me sukses këtë ndërhyrje të rrallë e të vështirë.

Postimi i plotë i Manastirliut:

Pas ndërhyrjesh të njëpasnjëshme menjëhere pas lindjes, duke devijuar rrugët urinare pa e futur Danielin e vogël në dializë, falë një pune shumëvjeçare të stafit të shërbimit të Nefrologjisë dhe Kirurgjisë Pediatrike, tashmë u realizua zmadhimi i vezikës dhe devijimi urinar permanent, në mënyrë që Danieli të bëjë një jetë të shëndetshme, deri në momentin e transplantit renal të mundshëm në të ardhmen.

Operacioni i shkallës së lartë të vështirësisë u realizua nga stafi mjekësor me kirurg primar Prof.Asc. Dritan Alushani, Dr. Aulona Haxhirexha, Dr. Labeat Haxhirexha, anestezist reanimator Dr. Amarold Balliu, kryeinfermiere Silvana Laçi, infermiere instrumentare Nora Tafaj dhe infermieret Marjeta Shehi dhe Irini Ngjiro.

*Tibo News