Raporti: Bregdeti shqiptar lë pas disa vende për nga cilësia e ujërave

Sipas Agjencisë Europiane e Mjedisit cilësia e ujërave në Europë është përmirësuar në ndjeshëm në dekadat e fundit.

Sipas raportit vjetor në afro 22,000 pika noti të brendshme dhe bregdetare në vendet anëtare të BE-së, Shqipërisë dhe Zvicrën në vitin 2021, 85 % e tyre renditën si të shkëlqyera.

Shqipëria renditet në vendin e 25 me 68.1 % të ujërave të cilësuar të shkëlqyer duke lënë pas Estoninë, Hungarinë, Sllovakinë dhe Poloninë.

Sipas raportit të Agjencisë Europiane të Mjedisit, shumica e ujërave të vijës bregdetare shqiptare janë të shkëlqyera dhe të pastra.

Vlerësimi është bërë në bashkëpunim me Komisionin Europian.

*Tibo News.