Rama reagon për debatet për dinarin në Këshillin e Sigurimit të OKB

Udhëheqësit e Kosovës dhe Serbisë shkëmbyen akuza të rënda në seancën e Këshillit të Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Kjo për shkak të kufizimit të dinarit serb në Kosovë.

Edhe kryeministri Edi Rama ka reaguar nga rrjeti social X teksa e ka cilësuar këtë seancë si të pakuptimtë, duke theksuar se dy shtetet duhet të fokusohen tek dialogu dhe koordinimi me aleatët ndërkombëtarë.

“Ishte një seancë pa kuptim. Këshilli i Sigurimit i OKB-së është e qartë se nuk është vendi për asgjë që lidhet me Kosovën. Si dy vende sovrane që aspirojnë anëtarësimin në BE, Kosova dhe Serbia duhet të përqendrohen plotësisht në dialogun e lehtësuar nga BE-ja dhe të fokusohen në arritjen e marrëveshjeve për qarkullimin financiar, shërbimin postar, taksimin e dyfishtë dhe të gjitha çështjet e tjera që përfitojnë jetën e përditshme të njerëzve të zakonshëm. njerëzve, duke siguruar edhe një të ardhme paqësore për brezat e ardhshëm. Ndërsa qëndrojmë pranë Kosovës në parandalimin e çdo kërcënimi të jashtëm, Shqipëria do të vazhdojë t’i theksojë lidershipit kosovar rëndësinë e koordinimit të ngushtë me aleatët e saj kryesorë. Qëndrimi i palëkundur dhe i vazhdueshëm së bashku me ta tregon ndjenjën e vizionit dhe përgjegjësisë shtetërore, ndërkohë që çdo rast i qëndrimit të vetëm në rrugën e njohjes së plotë e zbeh pozitën e vendit në sferën publike të marrëdhënieve ndërkombëtare”.

Ambasadorët e vendeve perëndimore kërkuan nga palët që të përmbahen nga veprimet e njëanshme që mund të çojnë drejt përshkallëzimit të situatës.