Ralph Lauren, koleksioni Fall/Holiday 2024

Veshjet e buta, inspirimet maskuline si kostumet dhe kravatat, veshjet e qeta, padyshim gjithçka ishte pjesë e koleksionit të fundit të Ralph Lauren, Fall/Holiday 2024, i prezantuar dje në qendrën kryesore të kompanisë.

Një revistë që mund ta quajmë një përulje të vërtetë për kodet estetike më të njohura dhe ikonike të dizajnerit, në krye të markës që ndoshta më së miri ka dhe vazhdon të përfaqësojë thelbin e modës amerikane.

Pas 57 vitesh, Lauren vazhdon të shpërndajë frymëzimet e tij, por t’i përcaktuar ato sot në një gjuhë bashkëkohore, por mbi të gjitha funksionale për jetën e përditshme të grave sot.

Stili maskulin, i marrë nga garderoba maskuline, ka qenë gjithmonë një nga pikat kyçe të dizajnerit.

Nuk mund të mos kujtojmë arkivin e dizajnerit amerikan, kur që në vitet ’70 ai kujdesej për pamjet e Diane Keaton në filmin kult të Woody Allen “Unë dhe Annie”, që përfshinë xhaketa, veshje dhe kravata, gjithashtu pantallona të buta ngjyrë kafe.

Lauren gjithmonë ka marrë frymëzim për koleksionet e tij nga bota e Perëndimit të Largët, me kapela të Texasit, rripa dhe fibra, fryma, duke marrë esencën më autentike të ADN-së amerikane, Amerikën e fermave dhe kaloreve, dhe duke e përzier atë me stilin më sofistikuar të Hollivudit të Vjetër, me fustane të mbuluara dhe super sensualë, por edhe tipikun “Trendi Bregdetar”, ai tipik i pushimeve në Hamptons, bërë nga këmisha me ngjyrat e buta.