Racat më të mira të qenve për njerëzit me alergji

Për këdo që i do kafshët, alergjitë ndaj tyre mund të jenë fatkeqësia e ekzistencës së tyre. Ndërsa qentë qimedredhur janë krijuar si hipoalergjikë, ka një shumëllojshmëri racash të tjera që mund të jenë ideale për t’i mbajtur në shtëpi. Çelësi është të gjesh një kafshë shtëpiake që nuk ka shumë qime. Nga racat me pak tek ato me shumë, ka një shumëllojshmëri qensh që mund t’i përshtaten një personi me alergji, të cilit mund t’i dhurojnë dashurinë, duke e prekur, ledhatuar dhe shoqëruar kudo.

Schnauzers
Whippets
Chinese Cresteds
Poodles
Brussels Griffons
Hungarian Pulik
Scottish Terriers
Spanish Water Dogs
Salukis
Xoloitzcuintli AKA Mexican Hairless
Kerry Blue Terriers
Scottish Deerhounds
Havanese
Komondorok
Bolognese
Sealyham Terriers
Löwchen
Affenpinschers
Welsh Terriers