Qeveria vendos mbylljen e kolegjit “Mehmet Akif Ersoy”

Këshilli i ministrave merr vendimin për të mbyllur kolegji jo publik turk “Popullore, pjese e fondacionit Gulistan pas propozimit të ministres së arsimit.

Vendimi për mbylljen është marrë 10 ditë nga nisja e shkollës dhe stafit të kolegjit I kërkohet që të pajisje me dokumentacionin e nevojshëm të gjithë nxënësit për transferimin e tyre në shkollat e tjera.

Sipas mediave, ka qenë presidenti turk Erdogan i cili ka bërë kërkesën ndaj Shqipërisë për të mbyllur shkollat gyleniste. Ai akuzon Fetullah Gulen për grushtin e dështuar të shtetit në Turqi.

*Tibo News