Qetësohet gjendja ne Sidnei nga përmbytjet

Shiu i dendur që goditi Sidnein gjatë pesë ditëve të fundit u lehtësua të enjten dhe banorët e lodhur nga përmbytjet kërkuan të ktheheshin në shtëpi për të vlerësuar dëmet, pjesa më e madhe e tyre për herë të tretë këtë vit.

Nivelet e ujit në lumin Hawkesbury në perëndim të Sidneit filluan të ulen duke sjellë lehtësim për banorët në Windsor, një nga periferitë më të goditura.

Por shiu i dendur shkaktoi përmbytje të shpejta në bregun verior të Uellsit të Ri, duke detyruar evakuimet gjatë natës.

Rreth 85,000 banorë lëvizën nga shtëpitë e tyre për shkak të përmbytjeve.