Putin: Bota po përjeton ndryshime dramatike, do të kemi një rend të ri botëror

Presidenti rus Vladimir Putin, ka deklaruar se bota po përjeton ndryshime dramatike dhe sistemi unipolar, por zëvendëson një rend botëror më të drejtë.“Bota është në një gjendje turbulence dhe po përjeton ndryshime dramatike. Tendenca kryesore është se sistemi unipolar po zëvendësohet nga një rend botëror i ri, më i drejtë”, tha Putin.

Gjithashtu ai shton se Rusia si anëtare e përhershme e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara dot ë vazhdojë të kontribuojë në zgjidhjen e problemeve urgjente rajonale dhe globale.