AlbanianEnglish

Punonjësit me paga të larta shmangin tatimet, regjistrohen si të vetëpunësuar

Skema e sigurimeve shoqërore që reflekton të punësuarit me pagë u zgjerua vitin e kaluar me 6.2% sipas të dhënave zyrtare, mirëpo shtesa shihet te ketë ardhur më së shumti nga rritja e të punësuarve në sektorin shtetëror dhe rritjes së vetëpunësuarve, ndërkohë që  kontribuuesit në firmat private kanë pësuar rënie me 7.7% vitin e kaluar.

Shqipëria nuk i trajton njëlloj të ardhurat e punësimit me  të ardhurat nga vetëpunësimi dhe kjo është bërë shkak që shumë të punësuar me paga të larta të regjistrohen si të vetëpunësuar për të shmangur tatimet.

You don't have permission to register