“Psikotike”, kjo është eksperienca e Dakota Jahnson në “Fifty Shades of Grey”

Dakota Johnson, së bashku me aktorin e saj Jamie Dornan sollën një nga trilogjitë më të vështira të adaptimit të librave, Fifty Shades of Grey.

Dakota dëshironte të promovonte filmat në mënyrën e duhur, kështu që nuk mund të fliste me të vërtetë për përvojën e saj të xhirimeve. Por së fundmi, ajo më në fund “tërhoqi perden” dhe zbuloi se si ishte të ishe në anën tjetër të ekranit.

Trilogjia Fifty Shades of Grey përfundimisht e katapultoi Dakota Johnson në një sukses të madh në Hollywood.

Dakota ishte 23 vjeç kur nënshkroi kontratën për ekskluzivitetin “Fifty Shades of Grey” dhe e gjithë përvoja ishte e frikshme për të.

Ajo u bë një emër i njohur në Hollywood, dhe pavarësisht se xhirimet e filmit ishin të çuditshmë, ajo është e vetëdijshme se ishte e mrekullueshme për karrierën e saj.

Johnson u shpreh ndër të tjera se i gjithë procesi ishte “psikotik”.

Dakota zbuloi se ajo u regjistrua për të bërë një version shumë të ndryshëm të filmit që ata përfunduan. Sipas saj, kjo ishte pjesërisht për shkak të autores së librave, Erika, pasi ajo kishte shumë kontroll krijues dhe thjesht kërkonte që disa gjëra të ndodhin.

“Kishte shumë mosmarrëveshje. Unë nuk kam qenë në gjendje të flas kurrë për këtë me vërtetësi, sepse ju dëshironi të promovoni një film në mënyrën e duhur, dhe unë jam krenare për atë që kemi bërë në fund të fundit dhe gjithçka rezulton ashtu siç është menduar, por ishte e ndërlikuar,” pranoi Dakota.

Nëse ajo do ta dinte se sa kaotike do të kishin qenë gjërat, Johnson nuk do ta kishte marrë rolin.

Kur u pyet nëse është penduar që xhiroi filmat, Dakota tha:

“Jo. Nuk mendoj se është çështje keqardhjeje. Nëse do ta dija në atë kohë se si do të ishte, nuk mendoj se dikush do ta kishte bërë. Do të thonte, “Oh, kjo është psikotike.” Por jo, nuk jam penduar për këtë.”

Dakota gjithashtu tregoi se asaj iu desh të rishkruante disa skena një natë para xhirimit, dhe kastit ndonjëherë i duhej të filmonin versione të ndryshme të secilës skenë për të qetësuar Erikën dhe veten e tyre.

Dakota zbuloi se aktori Jamie Dornan, i cili luajti Christian Grey, është si një vëlla për të.

Pavarësisht zërave nga seti që qarkullonin se Dakota dhe Jamie kishin një grindje të supozuar, Johnson zbuloi se nuk kishte kohë që ajo dhe aktori i saj të mos shkonin mirë.

“E di që është e çuditshme, por ai është si një vëlla për mua. Unë e dua atë aq, aq, aq shumë. Dhe ne ishim vërtet aty për njëri-tjetrin. Ne duhej t’i besonim njëri-tjetrit dhe të mbronim njëri-tjetrin,” zbuloi ajo.

Ajo gjithashtu zbuloi se ata “po bënin gjërat më të çuditshme për vite me radhë” dhe se duhej të ishin një ekip.