Psikologët: Këto janë shenjat e qarta se keni gjetur dashurinë e jetës

Besohet se të gjithë do ta gjejnë një ditë personin me të cilin do të qëndrojnë për pjesën tjetër të jetës.

Sidoqoftë ne po ua bëjm më të lehtë pasi nëse keni këto 5 pika në marrëdhënien tuaj, tashmë keni gjetur dashurinë e jetës suaj:

Keni një lidhje të fortë fizike dhe emocionale

Për të qenë në një partneritet të dashur, është e nevojshme jo vetëm të tërhiqeni fizikisht nga njëri-tjetri, por edhe të lidheni në një nivel emocional. Psikoterapisti Lee Phillips beson se kjo është shenja e parë që tregon një marrëdhënie të suksesshme dhe afatgjatë.

Partneri juaj ndihet si shtëpi

Njerëzit shpesh thonë, “shtëpia është aty ku është zemra”, dhe kjo nuk mund të jetë më e vërtetë kur bëhet fjalë për të gjetur dashurinë e jetës suaj. Jamie Bronstein, një terapist i licencuar për marrëdhënie, thotë se nëse ju dhe partneri juaj e shihni njëri-tjetrin si “shtëpitë” tuaja, kjo është një shenjë e madhe e dashurisë së përjetshme.

Ju keni vlera të përbashkëta

Megan Harrison, terapiste e licencuar për martesë dhe familje, thotë se është e rëndësishme të kesh vlera të përbashkëta me partnerin nëse je në të për një kohë të gjatë. Një nga shenjat kryesore që ju keni gjetur partnerin e duhur është të zbuloni se keni shumë të përbashkëta me këtë person dhe se keni të njëjtat qëllime dhe aspirata për të ardhmen. Ju pëlqen të kaloni kohë së bashku dhe dëshironi të njiheni më mirë, thotë ajo.

Partneri juaj ju pranon ashtu si jeni

Nëse partneri juaj vazhdon t’ju dojë pavarësisht gabimeve tuaja dhe ju ngre lart në vend që t’ju poshtërojë, sa herë që bëni një gabim, keni gjetur një personin e duhur. Askush nuk është i përsosur në këtë botë dhe nëse gjeni dikë që vlerëson çdo të metë dhe papërsosmëri tuajën, kjo është një shenjë e madhe e dashurisë së përjetshme.

Ju keni kufij të shëndetshëm me njëri-tjetrin

Kufijtë janë jashtëzakonisht të rëndësishëm në një partneritet (sidomos në atë intim), sepse ata ju ndihmojnë ju dhe partnerin tuaj të vlerësoni se çfarë jeni të kënaqur dhe me çfarë nuk jeni të kënaqur, si dhe të përcaktojnë se si prisni të trajtoheni të dy. Phillips thotë se të kesh kufij të shëndetshëm është thelbësor dhe një shenjë e sigurt se ke gjetur dashurinë e jetës.