Pse themeluesi i TikTok nuk i lejon fëmijët e tij të shkarkojnë aplikacionin?

Themeluesi i TikTok Shou Zi Chew nuk i lejon fëmijët e tij të përdorin TikTok edhe pse ekziston një “version për fëmijë” më të vegjël se 13 vjeç. Ai thotë se fëmijët e tij 8 dhe 6 vjeç  janë shumë të vegjël për të patur një aplikacion të tilë.

Nëse ai nuk i lejon fëmijët e tij të përdorin aplikacionin, ndoshta është koha që ne të rivlerësojmë përdorimin tonë.

Në një intervistë ai tregon se në SHBA nëse ka përdorues më të vegjël se 13 vjeç, ata mund të navigojnë në versione ndryshe, me materiale të kontrolluara ose siç njihet, si versioni restricted.

Në vende të tjera nuk lejohet.

Ceo i TikTok tregon edhe një mënyrë sesi prindërit të kenë kontroll mbi fëmijët e tyre që kanë TikTok: Shkoni tek Settings, klikoni tek opsioni Parents Pairing, klikoni dhe do të shfaqen shumë mjete për të përmirësuar eksperiencën e adoleshentëve në aplikacionin e popullarizuar tashmë.

*Tibo News