Pse Princi William ndryshon nga mbretërit e tjerë?

Princi William do të bëhët monarku i dytë më i gjatë në historinë britanike kur te ngjitet në fron.

I pari në radhë ka një gjatësi prej 1.91 dhe kjo e vendos atë mbi pjesën tjetër të familjes.

Babai i tij, Mbreti Karli III ka një gjatësi prej 1.78, saktësisht të njëjtë me Princeshën Diana. Gruaja e William, Kate Middleton, është 1.75.

Komentatori mbretëror Wesley Kerr vuri në dukje në Tatler: “Gjatësia e tij e vendos atë në mesin e katër mbretërve anglezë më të gjatë në histori, së bashku me Eduardin I, Eduardin IV dhe Karli II”.

Mbretërorët më të gjatë britanikë

Eduardi I mbretëroi nga 1272 deri në 1307 dhe ishte si Edward Longshanks ose Hammer i Skocezëve. Gjatësia e tij ishte 1.88 që ishte mjaft e pazakontë për kohën e tij.

Karli II mbretëroi nga viti 1630 deri në vitin 1685. Kur ai ishte katër muajsh, nëna e tij u ankua se ai dukej si një vjeç. Ai ishte gjithashtu 1.88 dhe tashmë po konkurronte në artet marciale në moshën 12-vjeçare.

Monarku më i gjatë britanik ishte Eduardi IV me një gjatësi prej 1,94. Mandati i tij ishte nga 1461 në 1483 me një pushim të shkurtër në 1470 kur ai u rrëzua për gjashtë muaj.