Pse ndiheni të lodhur gjatë gjithë kohës?!

A ju kujtohet kur ka qenë hera e fundit që nuk jeni ndjerë të lodhur fizikisht dhe mendërisht?

Mirëpo, ne kemi për ju arsyet më të zakonshme që na bëjnë të ndihemi të lodhur

Një nga arsyet më të mundshme pse mund të ndiheni të lodhur gjatë gjithë kohës është mungesa e gjumit. Gjatë gjumit, trupi kryen një sërë procesesh të rëndësishme, deri në riparimin dhe rigjenerimin e qelizave.

Ankthi

Deri në një pikë, ankthi është normal. Megjithatë, kur situata del jashtë kontrollit, kjo mund të kthehet në lodhje. Në fakt, stresi kronik mund të çojë në çrregullimin e lodhjes të lidhur me stresin (ED), një gjendje mjekësore e karakterizuar nga simptoma psikologjike dhe fizike të rraskapitjes.

Mungesa e lëndëve ushqyese

Një faktor tjetër i mundshëm është mungesa e lëndëve ushqyese . Në veçanti, mangësitë në lëndët ushqyese të mëposhtme janë lidhur me lodhjen:

hekuri

riboflavin (vitaminë B2)

niacinë (vitaminë B3)

acid pantotenik (vitamina B5)

piridoksinë (vitamina B6)

acid folik (vitamina B9)

vitaminë B12

vitaminë D

vitaminë C

magnezi

Hidratim i pamjaftueshëm

Qëndrimi i hidratuar është një hap i rëndësishëm në ruajtjen e niveleve të dëshiruara të energjisë. Dehidratimi ndodh kur nuk pini mjaftueshëm lëngje për të zëvendësuar ujin e humbur përmes urinës, djersës dhe frymëmarrjes. Nevojat për hidratim mund të ndryshojnë nga dita në ditë dhe varen nga faktorë të tillë si pesha, mosha, gjinia dhe nivelet e aktivitetit. Në përgjithësi është mirë që patjetër të pini tetë gota ujë.