Pse ky qytet japonez po i nxit njerëzit të shkruajnë letra dashurie?

Në epokën e takimeve në internet dhe gjetjes së dashurisë së mundshme në aplikacione përpara se t’i takoni personalisht, një qytet në Japoni po i inkurajon njerëzit të shkruajnë letra për të gjetur shpirtrat e tyre binjakë.

Sipas një raporti në The Guardian, qyteti i Miyazaki po sheh qindra burra dhe gra që marrin pjesë në një skemë të suksesshme mblesëri që përfshin shkrimin e letrave për njëri-tjetrin dhe më pas duke pritur me durim për një përgjigje.

Raporti thekson se kjo fushatë mblesërie është pjesë e përpjekjeve të autoriteteve lokale për të rritur shkallën e natalitetit dhe se ndërsa nuk ka pasur ende dasma, programi ka çuar në 32 takime ku nga to kanë rezultuar 17 çifte që kur u lançua dy vjet më parë.

Sipas raportit, rreth 450 njerëz janë regjistruar deri më tani, që është më shumë se dyfishi i vlerësimit fillestar të qytetit. Rreth 70% e tyre janë në të 20-at ose 30-at e tyre.

Rie Miyata, kreu i një firme konsulente lokale të ngarkuar për të drejtuar skemën, u citua të ketë thënë për Agence France-Presse: “Duhet më shumë kohë [se takimet në internet] dhe ju frymëzon të imagjinoni personin me të cilin jeni në komunikim. Ka të bëjë më pak se sa e mirë është mjeshtëria juaj e shkrimit dhe më shumë fakti që ju shkruani çdo personazh të vetëm me sinqeritet dhe kujdes, duke menduar thellë për personin të cilit po i shkruani. Kjo është ajo që i bën letrat kaq të fuqishme.”

Pjesëmarrësit në skemë supozohet se janë shfaqur dhe çiftuar bazuar në informacionin që ata kanë ndarë, si p.sh. shija e tyre në libra dhe filma. Për më tepër, për t’i inkurajuar ata të bëjnë zgjedhje thjesht bazuar në personalitetin e palës tjetër, fotot e profilit janë të ndaluara.

Sipas Mainichi Shimbun, një gazetë në Japoni, njerëzit që janë çiftuar mund të dërgojnë dhe marrin deri në pesë letra dhe atë gjithashtu, pa shkëmbyer emrin dhe adresën e tyre. Dhe nëse dëshirojnë të takohen, firma konsulente mund t’u japë atyre detajet e kontaktit.

Sipas raportit të The Guardian, kjo skemë u lançua në mënyrë që beqarët e Japonisë të mund të takonin të tjerë si ata, të martoheshin dhe të krijonin familje, në mënyrë që të luftonin një nivel të ulët të lindjeve dhe një popullsi në rënie në vend.