Pse kaq shumë periferi duken njësoj?

Nëse i keni parë periferitë e botës me siguri keni vënë re se kanë një pamje të ngjashme, rrugë të lakuara, të hapura.

Kjo nuk është një rastësi.

Kjo lloj paraqitje është pjesë e planit të Administratës Federale të Strehimit.

 

Në vitet 1930, Administrata Federale e Strehimit ishte motori financiar për shumicën e zhvillimit të shtëpive.

Për t’u siguruar që investimet e tyre ishin të sigurta, ata rekomanduan që ndërtuesit të pajtohen me idealet që ata vendosin.

Ato rregullore përputheshin ngushtë me vlerat e kohës, duke përfshirë ndarjen dhe një kulturë në rritje të makinës.

Këto rregulla inkurajuan bërjen e periferive me rrugë të harkuara dhe me dizajne estetikisht të këndshme që gjetën një përhapje dhe e bënë makinën një domosdoshmëri.

 

Edhe pse mekanizmat e zbatimit kanë ndryshuar me kalimin e kohës, ne ende jetojmë në një kulturë të formuar nga dizajni ideal periferik i Administratës Federale të Strehimit.