Pse festat familjare janë shumë të rëndësishme për fëmijët dhe adoleshentët

Si adoleshentë donim t’i kalonim pushimet me miqtë, grupet dhe marrëdhëniet. Ne donim të jetonim dhe ndjenim të gjitha këto përvoja të reja për herë të parë dhe të dilnim nga zona jonë e rehatisë larg prindërve tanë. Por në realitet, pushimet familjare përfundimisht kishin shumë më tepër për të na ofruar, edhe nëse ne nuk e kuptonim atë në atë kohë.

Shkencëtarët dhe psikologët, nga ana e tyre, ndajnë të gjithë elementët pozitivë që pushimet familjare kanë në psikikën tonë, ndërsa jemi të rinj:

Ndërmjet anëtarëve të familjes krijohen lidhje më të forta

Nivelet e stresit janë ulur

I ndihmon fëmijët të hapen emocionalisht

Komunikimi përmirësohet

Krijohen kujtime të çmuara

Të shtojmë, megjithatë, se sa më sipër mund të arrihet kur pushimet familjare nuk janë stresuese dhe shtrënguese dhe sigurisht kur ka humor të mirë, mirëkuptim dhe respekt mes familjarëve. Duke pasur parasysh të gjitha sa më sipër, mbase ia vlen të përpiqeni më shumë dhe të investoni në momentet e verës dhe familjes këtë vit.