Prodhuesi i çipave të Apple mund të pësojë krizë financiare

Ngadalësimi i kërkesës për smartphonet mund  të godasë rritjen në Apple dhe prodhuesin e çipave Qualcomm.

Analistët paralajmërojnë se bllokimet e reja të koronavirusit në Kinë dhe rritja e kostos së mallrave për shkak të konfliktit në Ukrainë mund të dëmtojnë kërkesën për smartphone në 2022.

Një analist tha se moderimi i shpenzimeve do të ul pritshmëritë e larta nga publikimi i fundit i iPhone SE, ndërsa një ngadalësim në lojërat në Kinë mund të rëndojë mbi shërbimet e Apple.

Apple tashmë po planifikon të ulë prodhimin e iPhone dhe AirPod për shkak të një ngadalësimi të kërkesës.

Qualcomm, ka të ngjarë të mbajë barrën e dobësisë në tregun e smartfonëve për celularët Android të nivelit të ulët.

Në një mjedis të ngadalësimit të kërkesës së konsumatorit  ka shtuar në listën e saj kompanitë e pajisjeve të rrjetit Arista Networks dhe Ciena me shpresën për një kërkesë më elastike për shpenzimet e Telekomit dhe cloud.