Prindërit refuzojnë vaksinën kundër fruthit nga frika e autizmit

Vaksina e fruthit vijon të refuzohet nga disa prindër, të cilët nuk ua bëjnë fëmijëve të tyre në moshën 1 vjeç.

Specialistët e Institutit të Shëndetit Publik thonë se tendenca për ta shtyrë në kohë këtë vaksinë apo për të mos e bërë është në rritje.

Frika se kjo vaksinë shkakton autizëm vazhdon të jetë ende edhe pse shkencërisht nuk ka asnjë lidhje mes kësaj vaksine dhe sëmundjes.

Shqipëria është një ndër vendet që ka mbulesën më të lartë vaksinale në popullate për 14 sëmundje infektive.

Vaksina kundër kancerit të qafës së mitrës tek vajzat është e fundit që pritet t’i shtohet kalendarit në vitin 2023.

*Tibo News