Prezantuesja e ESPN, në krye të detyrës edhe 9 muajshe shtatzënë

Kur reporterja dhe prezantuesja e ESPN, Laura Rutledge ishte në pritje të fëmijës së saj të parë, tashmë 3-vjeçaren Reese, sezoni i rregullt i futbollit sapo kishte filluar. Përvoja e saj në lindjen e fëmijës së saj të dytë , një djalë që pritet të vijë më vonë këtë muaj, ka qenë krejtësisht ndryshe, duke pasur parasysh se ajo ka qenë shtatzënë me të gjatë gjithë sezonit të futbollit. Në fakt, Rutledge kohët e fundit fitoi duartrokitje për mbulimin e NFL Draft në muajin e nëntë të shtatzënisë.

Ndërsa drafti mund të jetë një detyrë rigoroze, nuk është asgjë për të cilën Rutledge nuk është mësuar në këtë pikë të shtatzënisë së saj. Gazetarja sportive ka thënë se ajo “luftoi me ndjenjën e sëmundjes apo lodhjes” ndërsa punonte me orarin e saj të zakonshëm gjatë gjithë vjeshtës, që përfshin pritjen e NFL Live pesë ditë në javë dhe SEC Nation në një qytet futbolli kolegj në fundjavë. Për të mos përmendur që, përveç “në thelb duke punuar shtatë ditë në javë”, ajo po rrit një fëmijë të vogël.

“Unë kam qenë disi e mahnitur nga forca që nuk e dija se e kisha,” thotë Rutledge.

Gjatë shtatzënisë së saj të parë, reporteres së NFL iu desh të ndalonte së punuari më shpejt se sa kishte planifikuar, për shkak të komplikimeve të tremujorit të tretë, kështu që këtë herë, ajo thotë se ishte  e “mbindjeshme” për t’u siguruar që po zbatonte urdhrat e mjekut.

“Unë në fakt ua solla [punën] më herët, sepse kur isha rreth shtatë muajsh shtatzënë, po mbuloja Pro Boël dhe më pas Super Bowl,” kujton Rutledge. “Pra, ishte një periudhë dyjavore ku unë isha në Las Vegas, dhe isha në Kaliforni dhe Arizona, dhe thoja me vete, ‘A është në rregull?’

Pra, kur erdhi koha për të mbuluar draftin, Rutledge u kontrollua edhe një herë me mjekun e saj dy ditë para se të nisej për në Kansas City.

 “Unë thashë, ‘Mund të më thuash të mos shkoj, dhe unë do të dëgjoj plotësisht’”, thotë ajo. “Mjeku im bëri një kontroll të plotë dhe ajo tha, ‘Je mirë, mund ta bësh këtë. Nëse dëshironi, mund ta bëni.”

Me dritën jeshile nga mjeku i saj obstetër, Rutledge iu fut punës, duke udhëtuar me bashkëshortin e saj, Josh, i cili e shoqëronte në rast se ajo fillonte të lindte. Ajo gjithashtu e vlerëson atë që e ndihmoi të qëndrojë e qetë, e hidratuar dhe e ushqyer.

Përvoja ka bërë që Rutledge të jetë edhe më e mahnitur nga gratë e tjera që janë duke bërë punën dhe shtatzëninë. “Ka kaq shumë gra që punojnë deri në ditën e lindjes, dhe për disa kjo është një zgjedhje, dhe për të tjerët është një domosdoshmëri,” thotë ajo. “Unë jam shumë e ndjeshme ndaj grave që nuk e kanë domosdoshmërisht atë zgjedhje. Jam ndjerë shumë me fat që isha në një pozicion për të marrë vendimin dhe [ndihem] shumë e mbështetur në ESPN.”

Ajo vazhdon, “Unë thjesht do t’i inkurajoja njerëzit që të shikonin përreth dhe t’u tregonin grave në jetën e tyre se sa shumë e vlerësojnë atë që mund të kishin bërë, nëse ishte mbajtja e një fëmije, përpjekjet për të mbetur shtatzënë ose përballja me humbjen e shtatzënisë. Dhe si gra, ne nuk mund të festojmë mjaftueshëm gratë e tjera.”

Megjithëse Rutledge tani e ka bërë të duket pothuajse e lehtë për të balancuar një karrierë intensive me shtatzëninë, ka qenë një kohë kur ajo nuk mund ta imagjinonte fare jetën e saj aktuale. Kur ishte 21 vjeç dhe filloi të punonte për herë të parë pas kolegjit, ajo pranon se besonte se “nuk do të ishte e mundur të kishte një familje”. “Mendova, ‘Do të angazhohem për këtë dhe thjesht do të bëj këtë punë, dhe kjo ndoshta do të jetë për mua, dhe ndoshta në fund të rrugës do të jem në gjendje të kem fëmijë,” thotë Rutledge.

Siç doli, ajo i bëri realitet të dyja ëndrrat e saj në të njëjtën kohë. Për këdo që ka të njëjtin qëllim, Rutledge këshillon: “Është më e mundur nga sa mendoni. Shoqëria na thotë vazhdimisht të gjitha gjërat që nuk mund t’i bëjmë. Mesazhi im është se ju mundeni dhe do ta bëni, dhe do të mahniteni nga mënyra se si do ta kaloni atë.”