Presidenti Macron pret Mohammed bin Salman në pallatin Elysée

Presidenti francez Emmanuel Macron mirëpriti të enjten Princin e Kurorës Saudite Mohammed bin Salman (MBS) me një shtrëngim duarsh të gjatë në bisedimet në Pallatin Elysee në Paris, mes zemërimit nga grupet e të drejtave për takimin e tyre.

Takimi është hapi më i fundit në rehabilitimin diplomatik të liderit të mbretërisë, i cili dyshohet se vrau gazetarin Jamal Khashoggi brenda konsullatës saudite në Stamboll.

Princi i kurorës po bën udhëtimin e tij të parë në Bashkimin Evropian që nga vrasja dhe gjithashtu zhvilloi bisedime në Greqi në fillim të kësaj jave.

Asnjëri prej tyre nuk bëri asnjë koment, por një deklaratë pritet më vonë nga Elysee pas bisedimeve.

Një zyrtar i presidencës franceze u tha gazetarëve se Macron do të ngrinte çështje të të drejtave të njeriut, duke përfshirë raste individuale, si dhe diskutimin e prodhimit të naftës dhe marrëveshjes bërthamore të Iranit.