Presidenti kinez vizitë në Arabinë Saudite

Presidenti kinez do të zhvillojë një vizitë tre-ditore në Arabinë Saudite, ku do të takohet me mbretin dhe sundimtarin. Marrëveshjet fillestare me vlerë 29.26 miliardë dollarë do të nënshkruhen gjatë samitit dypalësh.

Kina është partneri më i madh tregtar i Arabisë Saudite dhe MBS pritet t’i bëjë Xi një mirëseardhje luksoze kur të zbarkojë në Riad të mërkurën, një kontrast i dukshëm me pritjen e heshtur që iu bë “presidentit amerikan Joe Biden në korrik.