Porsche drejt IPO-së

Porsche është duke shkuar me shpejtësi drejt një IPO, dhe do të duhet shumë për ta ndaluar atë.

Zyrtari kryesor financiar i kompanisë tha se vetëm një gjë mund ta bëjë prodhuesin e automjeteve të tërhiqet. Kjo mund te ndodhe nëse problemet e rënda gjeopolitike do të bënin që rëndësia e listimit të zbehej. Volkswagen shkaktoi një shitje aksionesh për markën e makinave sportive.Kjo erdhi pas muajsh debate të brendshme, por VW tha se lëvizja ishte ende subjekt i zhvillimeve në tregjet e kapitalit.

Disa investitorë kritikuan kohën për një debutim në bursë. Ata janë të shqetësuar për aksionet evropiane që janë në një spirale në rënie, inflacioni në nivele rekord dhe Rusia që ndalon furnizimin me gaz në Evropë.

Megjithatë CEO i Porsche, Oliver Blume, tha se listimi mund të jetë “një akullthyes”. Ai tha se kjo mund të jetë pozitive për tregjet e kapitalit të cilat kanë pak investime potenciale aktuale