Planet e BE-së për sanksione ndaj energjisë bërthamore, e pëson Hungaria

Sekretari i Shtetit hungarez tha se vende si Hungaria, të cilat mbështeten shumë në energjinë bërthamore, do të paguanin një çmim të lartë nëse paketa e ardhshme e sanksioneve të BE-së kundër Rusisë do të lidhej me energjinë bërthamore.

Fatura e energjisë e Hungarisë po rritet nga shtatë miliardë euro në 17 miliardë dhe qeveria duhet të ndajë 2.60 miliardë forintë për të paguar subvencionet për faturat e energjisë.