Pilotët e Eurowings nisin grevën për shkak të ngarkesës së punës

Pilotët e Eurowings filluan një grevë tre-ditore të hënën për shkak të orarit të punës. Largimi vjen pasi bisedimet midis kompanisë dhe sindikatës së pilotëve të kabinës dështuan.

Sindikata kërkon që transportuesi të lehtësojë ngarkesat e punës së pilotëve përmes masave të tilla si rritja e periudhave të pushimit, por Eurowings thotë se kërkesat vënë në rrezik vendet e punës.

Linja ajrore kishte thënë se do të anulonte gati 170 fluturime të planifikuara të hënën.

Një grevë njëditore në fillim të këtij muaji bëri që Eurowings të funksiononte me gjysmën e kapacitetit, duke prekur rreth 30,000 pasagjerë.