Përplasje të dhunshme mes protestuesve dhe policisë jashtë Kongresit të Argjentinës

Gjatë debatit mbi projektligjin e masave shtrënguese të Javier Millay, jashtë Kongresit të Argjentinës ka patur përleshje të dhunshme midis protestuesve dhe policisë.

Skenat e paprecedentë në Buenos Aires u shpalosën në ditën e dytë të një debati maratonik mbi paketën gjithëpërfshirëse të reformave ekonomike, sociale dhe politike të presidentit që ka ngjallur zemërim nga protestuesit.

Përpjekja e Miley për të miratuar projektligjin shumëpartiak është shumë e vështirë duke pasur parasysh protestat në rrugët e qyteteve të Argjentinës dhe faktin që partia e tij kontrollon vetëm 38 nga 257 vendet në Parlament.

Millay mori detyrën në dhjetor duke premtuar t’i jepte fund shpenzimeve qeveritare dhe t’i jepte fund krizës ekonomike prej dekadash që ka përfshirë Argjentinën ekonomia e tretë më e madhe e Amerikës Latine, ku inflacioni vjetor është mbi 200%.