AlbanianEnglish

Përmbytjet në Turqi shënojnë 30 të vdekur

Rajoni trak i Turqisë dhe Stambolli këtë javë u përfshinë nga reshje shiu katër herë më shumë se sasia totale e reshjeve mesatare për të gjithë këtë muaj duke shkaktuar përmbytje masive që çuan në vdekjen e 30 njerëzve dhe dëme të gjera të vlerësuara në 90 milionë dollarë.

Instituti Meteorologjik i Turqisë regjistroi 13.2 centimetra shi në zonë.

Përmbytjet e kësaj jave pasojnë përmbytjet e shpejta në korrik që vranë të paktën gjashtë persona në provincën verilindore të Artvinit dhe përmbytën më shumë se 100 shtëpi dhe biznese në provincën Giresun të Detit të Zi.

You don't have permission to register