Perëndimi dënon planet e Rusisë për referendum

Vendet perëndimore kanë dënuar planet e Moskës për të mbajtur të ashtuquajturat referendume urgjente në pjesë të Ukrainës që janë aktualisht nën kontrollin rus.

Votimet janë thirrur nga zyrtarë të mbështetur nga Rusia në katër rajone të Ukrainës për të pyetur nëse ata duhet të bëhen pjesë e Rusisë.

SHBA, Gjermania dhe Franca kanë thënë se nuk do t’i njihnin kurrë rezultatet e këtyre votimeve, duke i quajtur të rreme.