Për të vërtetuar të kundërtën, Ed Sheeran luan me kitarë në gjyq

Në një sallë gjyqi të mbushur plot në Nju Jork, Ed Sheeran mori kitarën e tij dhe filloi një melodi që u bë problemi kryesor dhe bllokoi një mosmarrëveshje për të drejtat e autorit mbi klasikun shpirtëror të Marvin Gaye “Let’s Get it On”, ndërkohë e vetmja audiencë që kishte rëndësi, ishte juria që shikonte.

Sheeran kishte një orë në dëshminë e tij në gjykatën federale të Manhattanit, kur avokatja e tij, Ilene Farkas, e shtyu atë të tregonte se si erdhi për të shkruar “Thinking Out Loud” një dekadë më parë.

Ai u kthye prapa, rrëmbeu kitarën e tij nga një raft prapa tribunës së dëshmitarit dhe shpjegoi se shkrimi i një kënge ishte natyra e dytë për të. Ai tha se përdori versionin e tij të fonetikës për të krijuar këngë aq shpejt sa mund të shkruante deri nëntë në ditë. Edhe fundjavën e kaluar, pohoi Sheeran, ai shkroi 10 këngë.

Më pas ai këndoi vetëm disa fjalë nga melodia kryesore, duke sjellë buzëqeshje në fytyrat e disa prej spektatorëve në sallën e gjyqit të gjyqtarit Louis L. Stanton.

“Po këndoj me zë të lartë”, këndoi ai, aq sa të dëgjohej, por pa ngritur decibel në gjykatë.

Pasi mbaroi së kënduari ato fjalë, foli sërish, duke thënë “dhe pastaj fjalët bien brenda” ndërsa u përpoq t’i mësonte jurisë metodën e tij të krijimit të muzikës. Ai tha se bashkëpunoi për këngën me një bashkë-shkrimtare, Amy Wadge, e cila shkroi akordet e hapjes.

Ndonëse ai ka performuar me disa nga artistët e mëdhenj botërorë dhe është bërë i rregullt në shfaqjet e çmimeve muzikore në moshën 32-vjeçare, ai tha nga tribuna e dëshmitarit me karrigen e tij të përkulur drejt jurisë: “Unë nuk jam kitaristi më i talentuar në botë”.

Më pas ai prezantoi këngën që trashëgimtarët e Ed Townsend, bashkë-shkrimtar i Gaye në “Let’s Get It On”, thonë se ka “ngjashmëri të habitshme” dhe “mbi elemente të përbashkëta” me thesarin e famshëm muzikor Gaye të vitit 1973.

Dy ditë më parë, ai ishte thirrur për të dëshmuar nga avokatët e paditësve dhe ishte i prerë duke u thënë juristëve se ai dhe Wadge dolën me këngën pa kopjuar muzikën e dikujt tjetër.

Ai kishte thënë gjithashtu se një video që tregonte se kishte luajtur në skenë mes “Thinking Out Loud” dhe “Let’s Get It On” nuk ishte e pazakontë, duke shtuar se ishte “mjaft e thjeshtë të thuresh dhe të nxirreshin këngë” që janë në të njëjtin çelës.