PepsiCo ndryshon parashikimet pas rritjes së çmimeve

PepsiCo, gjigandi i pijeve të gazuara raportoi të ardhura për tremujorin e tretë që mundi pritshmëritë e analistëve ndërkohë që rriti çmimet përsëri për të luftuar inflacionin në rritje.

Rritja e fitimeve nga PepsiCo, kompania e parë e madhe që publikoi rezultatet e tremujorit të tretë, mund të jetë një përjashtim përpara pritshmërive të zymta për të ardhurat në përgjithësi të këtij tremujori, mes inflacionit të lartë dhe rritjes së normave të interesit.

PepsiCo gjithashtu ngriti parashikimet e saj vjetore për të ardhurat dhe fitimin, duke sinjalizuar kërkesën e qëndrueshme të konsumatorëve.

Dominimi i saj në tregun e pijeve të gazuara me Coca-Cola e ka ndihmuar atë të rrisë çmimet me pak rezistencë nga klientët, ndërsa biznesi i tij i ushqimeve po përfiton nga një ndryshim në të ngrënit më shumë në shtëpi sesa në restorante për të kursyer para.

Rritjet e çmimeve nga PepsiCo ndihmuan rritjen e të ardhurave në të gjitha segmentet, me çmimet mesatare për produktet e saj që u rritën me 17% për tremujorin.

Pavarësisht rritjes, aksionet e PepsiCo ishin ende në rënie rreth 3% nga viti në ditë.