Pedagogët në protestë më 22 shkurt

Pedagogët iu rikthehen protestave që nisin të mërkurën e 22 shkurtit.

Lajmi u bë me dije nga drejtuesit e Sindikatës se pedagogëve pas thellimit të krizës në universitete dhe kërkesave të paplotësuara nga qeveria.

Pedagogët kundërshtojnë vendimin e qeverise që aktivizoi nenin 12 të ligjit të arsimit të lartë për kthimin e universiteteve në institucione publike të pavarura ose fondacione.

Sipas tyre vendimi do të sillte shkatërrimin e universiteteve publike.

Protestat nisën në tetor të vitit 2022 me bojkotin e vitit të ri akademik, por nuk zgjati më shumë se një muaj e gjysmë.

Qeveria vendosi të rrisë me 15% pagat e tyre, por vetëm 7% nga buxheti i shtetit, pjesa tjetër 8% do të sigurohej nga të ardhurat e universiteteve.

Ndërsa kërkesat e pedagogëve për dyfishim të pagës u cilësuan të paarsyeshme në kohë krize.

*Tibo News