PE shpall Rusinë shtet sponsorizues të terrorizmit

Parlamenti Evropian ka miratuar një rezolutë që njeh Federatën Ruse si një shtet sponsorizues të terrorizmit. Votimi u zhvillua në Strasburg gjatë një seance plenare të Parlamentit Evropian.

Gjithsej 494 eurodeputetë votuan pro rezolutës, 58 votuan kundër dokumentit dhe 44 politikanë abstenuan.