PE bën thirrje për zbatim më të ashpër të sanksioneve të BE-së kundër Rusisë

Anëtarët e Parlamentit Evropian kanë miratuar një rezolutë që kërkon vendosjen e një kontrolli më të rreptë mbi respektimin e sanksioneve të BE-së kundër Rusisë, të cilat u vendosën në përgjigje të agresionit të saj kundër Ukrainës.

Ndërsa theksojnë natyrën e paprecedentë të masave kufizuese të BE-së, eurodeputetët janë të shqetësuar për mungesën e zbatimit të duhur dhe përpjekjet për të minuar përpjekjet për të dobësuar strategjikisht bazën ekonomike dhe industriale ruse dhe pengimin e aftësisë së vendit për të zhvilluar luftë.

Me rezolutën që tregon aftësinë e Rusisë për të anashkaluar masat, të tilla si kufiri i çmimit për sanksionet e naftës të vendosura nga vendet anëtare të BE-së dhe i ashtuquajturi Koalicioni i Kapitullit të Çmimeve, ajo vë në dukje gjithashtu se importet e BE-së të produkteve të naftës të bëra me naftë ruse nga vende të tilla si India është rritur, duke krijuar në thelb një rrugë të pasme për naftën e Kremlinit në BE.