Pas vdekjes së 99 fëmijëve, Indonezia ndalon të gjitha ilaçet e shurupit

Vdekja e gati 100 fëmijëve në Indonezi ka bërë që vendi të pezullojë shitjet e të gjithë shurupit dhe ilaçeve të lëngshme. Indonezia tha se disa ilaçe shurupi u zbuluan se përmbajnë përbërës të lidhur me dëmtimet akute të veshkave, të cilat kanë vrarë 99 fëmijë të vegjël këtë vit.

Nuk është e qartë nëse ilaçi ishte i importuar apo i prodhuar në vend.