Pas tërmeteve, Japonia lëshon paralajmërim për cunami në zonat bregdetare

Autoritetet japoneze lëshuan një paralajmërim për cunami në disa rajone bregdetare në jug të arkipelagut mëngjesin e të hënës pas një serie tërmetesh të buta në ishujt Izu, megjithëse nuk u raportuan dëme nga lëvizjet e menjëhershme të krijuara nga deti.

Sipas Agjencisë Kombëtare Meteorologjike (Jma), valë prej rreth 60 centimetrash goditën ishullin Hachijojima, 280 kilometra në jug të Tokios, ndërsa valë prej 40 centimetrash dhe 20 centimetrash u regjistruan në prefekturën perëndimore të Kochi dhe atë jugore nga Miyazaki.