Pas KE, Kanadaja ndalon TikTok në pajisjet qeveritare

Kanadaja do të ndalojë aplikacionin TikTok nga të gjitha pajisjet nga qeveria duke filluar nga dita e sotme. Vendimi pason një rishikim nga shefi i informacionit të Kanadasë dhe aplikacioni paraqet një nivel të papranueshëm rreziku për privatësinë dhe sigurinë, tha një zëdhënës i qeverisë në një deklaratë.

Kjo vjen vetëm disa ditë pasi Komisioni Evropian njoftoi një ndalim të ngjashëm. Ndalimi për punonjësit e Komisionit Evropian do të hyjë në fuqi më 15 mars. TikTok është kritikuar për përdorimin e informacionit personal dhe lidhjet me qeverinë kineze.