Pas 1 shekulli, National Geographic nuk do të shitet më në stendat e gazetave

National Geographic ka shkarkuar redaktorët e fundit, pasi revista amerikane që ka mbuluar botën natyrore dhe njerëzimin për të paktën një shekull nuk do të shitet më në stendat e gazetave në SHBA.

Të mërkurën, revista me bazë në Uashington, DC, e cila ka studiuar shkencën dhe botën natyrore për 135 vjet, tregoi një tjetër problem kur pushoi nga puna të gjithë shkrimtarët e stafit të saj të fundit. Sipas Washington Post, 19 redaktorë u pushuan nga puna, me disa punonjës që konfirmuan lajmin në Twitter.

“Isha shumë me fat. Kam punuar me gazetarë të jashtëzakonshëm dhe kam treguar histori të rëndësishme globale. Ishte një nder”, shkroi Craig Welch, një nga ish-redaktorët e National Geographic. Gazetari Doug Main shkroi të martën në Twitter: “National Geographic po pushon shkrimtarët e tij, së bashku me ta dhe mua“.

Tashmë, revista do të botohet kryesisht me artikuj nga profesionistë të pavarur, megjithëse National Geographic u ka thënë disa mediave se disa redaktorë do të mbeten në staf. Si pjesë e masave për uljen e kostove të vendosura nga kompania mëmë Disney, revista do të vazhdojë të botojë botime mujore, por nuk do të jetë më e disponueshme në stendat e gazetave në SHBA duke filluar nga viti i ardhshëm.