Parashutistët e NATO-s stërvitje në Norvegji

Departamenti i Mbrojtjes i SHBA-së publikoi një video më 16 maj ku tregonte parashutistët ushtarakë duke praktikuar gjuajtje më 13 maj në një vend të panjohur në Norvegji, si pjesë e stërvitjes madhore të NATO-s, i quajtur ‘Reagimi i shpejtë’.

Kjo është një nga shumë stërvitjet e NATO-s që po zhvillohen aktualisht në vende të ndryshme në Evropë. NATO tha se ‘Swift Response’ dhe ‘Defender Europe 2022’ janë më të mëdhatë nga stërvitjet aktuale, duke përfshirë më shumë se 18,000 trupa nga 20 vende.

Stërvitjet po zhvillohen në Poloni dhe tetë vende të tjera, sipas NATO-s.

Aleanca tha se 15 000 trupa nga 14 vende po marrin pjesë gjithashtu në një stërvitje tjetër të quajtur ‘Hedgehog’, e cila po zhvillohet në Estoni dhe është më e madhja në atë vend që nga viti 1991.

Një stërvitje e katërt, e quajtur ‘Iron Wolf’, po zhvillohet në Lituani dhe përfshin 3 000 trupa dhe rreth 1 000 automjete, tha aleanca.