Parajsa fiskale, shqiptarët preferojnë Qipron

Paratë që kanë hyrë në qarkullim në ekonominë shqiptare nga parajsat fiskale kanë arritur nivelin më të lartë. Janë në total 78 milion euro që janë investuar nga kompani dhe individë të regjistruar në 3 muajt e parë të vitit

Flusket më të mëdha rezultojnë nga Qipro, Panama dhe Ishujt Kajman. Në harkun kohor të 3 muajve nga Qipro janë future 5 milion euro në Shqipëri, 2 milion euro nga Panama dhe 1 milion nga Ishujt Kajman. Parajsat fiskale janë shtete që ofrojnë ruajtjen e anonimatit për emrin e pronarit dhe kompanive që e kontrollojnë një firmë të caktuar.