Pandemia e radhës mund të vijë nga akullnajat

Pas pandemisë së fundit Covid-19, shkencëtarët kryen një analizë gjenetike në liqenin Hazen, liqeni më i madh i ujërave të ëmbla në Rrethin Arktik.

Ndërsa temperaturat rriten globalisht për shkak të ndryshimeve klimatike, bëhet gjithnjë e më e mundshme që viruset dhe bakteret e bllokuara në akullnajat të “rizgjohen”, përhapen dhe infektojnë kafshët e egra.