Oscars 2023: Lista e plotë e fituesve

Ju prezantojmë të gjithë triumfuesit sipas kategorive, të shënuar me të zezë.

Filmi më i mirë:

“Everything Everywhere All at Once”

 

Aktori më i mirë

Brendan Fraser – “The Whale”

 

Aktorja më e mirë:

Michelle Yeoh – “Everything Everywhere All at Once”

 

Regjisori më i mirë:

Daniel Kwan dhe Daniel Scheinert – “Everything Everywhere All at Once”

 

Aktorja më e mirë në rol dytësor:

Jamie Lee Curtis – “Everything Everywhere All at Once”

 

Aktori më i mirë në rol dytësor:

Ke Huy Quan – “Everything Everywhere All at Once”

 

Skenari origjinal më i mirë:

“Everything Everywhere All at Once,” Daniel Kwan dhe Daniel Scheinert

 

Skenari i përshtatur:

“Women Talking,” Sarah Polley

 

Dokumentari më i mirë:

“Navalny”

 

Dokumentari me metrazh të shkurtër

“The Elephant Whisperers”

 

Filmi më i mirë ndërkombëtar

“All Quiet on the Western Front”

 

Filmi më i mirë i animuar

“Guillermo del Toro’s Pinocchio”

 

Filmi me metrazh të shkurtër:

“An Irish Goodbye”

 

Film me metrazh të shkurtër i animuar:

“The Boy, the Mole, the Fox and the Horse”

 

Kompozimi:

“All Quiet on the Western Front”

 

Kënga më e mirë:

“Naatu Naatu” nga “RRR”

 

Kostumografia

“Black Panther: Wakanda Forever”

 

Produksioni:

“All Quiet on the Western Front”

 

Kinematografia:

“All Quiet on the Western Front”

 

Sound:

“Top Gun: Maverick”

 

Grimi dhe flokët:

“The Whale”

 

Editimi:

Paul Rogers, “Everything Everywhere All at Once”

 

Efektet vizuale:

“Avatar: The Way of Water”