OKB: Më shumë se 6700 civilë të vrarë në Ukrainë

Që nga fillimi i pushtimit të plotë të Rusisë, Zyra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut (OHCHR) ka regjistruar 17,181 viktima civile në Ukrainë, duke përfshirë 6,702 të vrarë dhe 10,479 të plagosur. Vihet re se shumica e viktimave civile të regjistruara janë shkaktuar nga përdorimi i armëve shpërthyese me efekte të zonës së gjerë.

Shifrat aktuale janë dukshëm më të larta, pasi marrja e informacionit nga disa vende ku kanë vazhduar armiqësitë intensive është vonuar.