Nuk ndalet Rusia, tenton hakerimin e NATO-s

Paralajmërimet e SHBA-së për kërcënimet e mundshme kibernetike nga hakerat rusë rezultuan të vërteta. Hakerat e sponsorizuar nga qeveria ruse u zbuluan se synonin të sulmonin NATO-n dhe shumë vende të Evropës Lindore.

Sipas Grupit të Analizës së Kërcënimeve të Google aktorët e motivuar financiarisht dhe kriminelë po përdorin luftën aktuale Ukrainë-Rusi si një mjet për të synuar përdoruesit.

COLDRIVER, një kërcënues me bazë në Rusi, i referuar ndonjëherë si Calisto, ka nisur fushata, duke synuar disa organizata joqeveritare me bazë në SHBA dhe institute kërkimore.

Një kërcënim i vërtetë është imitimi i personelit ushtarak për të zhvatur para për shpëtimin e të afërmve në Ukrainë, përmendi Grupi i Analizës së Kërcënimeve të Google. Grupi i Analizës shtoi se ka vazhduar të vëzhgojë agjentë të shumtë që operojnë në një kuptim të zakonshëm.

Ndërkohë, në fillim të kësaj jave, FBI kishte paralajmëruar kundër një tentative të mundshme hakerimi nga hakerat rusë pasi u zbulua se ata po skanonin rrjetet e pesë firmave amerikane të energjisë.

Alarmi për industrinë vjen pas një përpjekjeje të mundshme hakerimi të sponsorizuar nga shteti nga Rusia që përbën një kërcënim “aktual” për sigurinë kombëtare amerikane.