Nuk donte të festonte ditëlindjen, fiton gjyqin $450mijë

Ditëlindja e Kevin Berling po afrohej dhe duke qenë se ai nuk donte që të tjerët t’ia kujtonin, ai e dinte se duhej të ndalonte kolegët e tij të organizonin një festë.

Pesë ditë para se të mbushte 27 vjeç, Berling i tha shefit të tij një të premte se ai e lidhi ditëlindjen e tij me “kujtime të këqija” dhe nuk donte që festat e zakonshme të shpërthenin edhe për ditëlindjen e tij në Gravity Diagnostics, një kompani testimi laboratorik me qendër në Covington. Kevin vuante nga një çrregullim ankthi dhe kishte frikë se vëmendja do t’i shkaktonte një sulm paniku.

Shefi i shtabit, megjithatë, harroi t’ia transmetonte mesazhin personit të ngarkuar për trajtimin e ditëlindjeve të punonjësve. Berling erdhi në punë pritur nga urimet, një bander dhe një festë për ditëlindje.

Frika e tij u realizua: Ai pati një sulm paniku dhe, pasi u mërzit gjatë një takimi të mëpasshëm me shefat e tij, u pushua nga puna.

Berling paditi Gravity Diagnostics, duke pretenduar se kompania e diskriminoi atë për shkak të një paaftësie, e injoroi kërkesën e tij për “akomodim të arsyeshëm” dhe e pushoi atë për kundërshtim kur ata nuk arritën të siguronin atë strehim.

Më shumë se 2 vjet e gjysmë pasi ai u pushua nga puna, një juri të premten ra dakord, duke i dhënë atij 450,000 dollarë për pagat e humbura dhe ankthin mendor që pësoi në Gravity Diagnostics, ku ai kishte punuar për rreth 10 muaj, i ngarkuar me organizimin e mostrave dhe të dhënave laboratorike.