Nuk do e besoni sa para ka kushtuar kjo çantë dhe si u krijua?

Një çantë dore mikroskopike “më e vogël se një kokërr kripë” është shitur për 63,750 dollarë në ankand.

Një mikroskop nevojitet për të parë dizajnin e çantës, me objektin e vogël me përmasa 657 x 222 x 700 mikrometra.

“Mjaft e ngushtë për të kaluar nëpër vrimën e një gjilpëre, kjo është një çantë aq e vogël sa do t’ju duhet një mikroskop për ta parë atë,” tha koleksionisti i artit pas çantës.

Qendra MISCHF, me seli kryesore në Brooklyn, është i njohur për dizajnet e tij të diskutueshme.

Ato përfshijnë këpucë që përmbajnë gjak njeriu, atlete me ujë të shenjtë në thembra, një kolonjë dhe çizme gome gjigante të kuqe.

Këtë herë vendosi të çojë në ekstrem trendin e çantave të vogla.

“Ka çanta dore të mëdha, çanta normale dhe çanta të vogla, por kjo është fjala e fundit në miniaturizimin e çantave,” tha MSCHF në një postim në lidhje me çantën.

Çanta përmban markën e stilistit të çantave luksoze Louis Vuitton, por nuk ka asnjë lidhje me markën.

Është bërë nga rrëshirë fotopolimer dhe është krijuar duke përdorur një teknologji printimi 3D që përdoret shpesh për të bërë modele dhe struktura të vogla mekanike.

Ndërsa po krijohej, disa nga mostrat e çantave të vogla të dërguara për t’u rishikuar nga marka ishin aq të vogla saqë u humbën nga ekipi MSCHF, raporton revista Smithsonian.

Por humbja e artikullit duhet të jetë më pak shqetësuese për pronarin e çantës së re, pasi në blerje ishte përfshirë një mikroskop me një ekran dixhital.

Mikroskopët me ekrane dixhitale mund të blihen nga shitësit me pakicë në internet dhe mund të variojnë në çmim nga 60 dollarë deri në mijëra dollarë.